pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY
Powered By Blogger

Tuesday, May 15, 2012

EMAS TURUN-TURUN LAGI

Assalammualaikum semua pengunjung CITH...

nampaknya pasaran emas di kala ini memang tidak stabil.last update CITH tempohari pada minggu lepas,harga emas 999 untuk segram ialah RM 160.30.kemudian ada beberapa sen dia naik sedikit selepas itu turun balik.

hari ni,harganya menjadi RM 157.67.itu harga CITH beli pagi tadi sehingga jam 2 lebih.ni petang ni pulak,CITH monitor harganya dia turun lagi kepada RM 156.72.tengok tu...betapa dalam beberapa jam sahaja dia dah turun lebih kurang RM 0.95.tapi ini hanyalah harga emas di pasaran emas ye,bukan harga emas di kedai-kedai emas.

berdasarkan pengetahuan CITH,last CITH lihat harga emas ialah pada hari Ahad tempohari di Wah Chan Carrefour iaitu emas 999  ialah RM 190 segram. dan emas 916 ialah RM 180 segram.memang berbeza kalau beli emas di kedai emas dengan membeli emas di institusi kewangan.

perbezaan ini terjadi disebabkan oleh kos upah yang ditanggung,kos design dan brand mereka.dek kerana itulah harganya untuk segram tetap mahal biarpun kalau dilihat pada pasaran emas.boleh rujuk di sini untuk maklumat tambahan.yelah,sekurang-kurangnya sebelum bertindak,kita dah ada sedikit ilmu dan maklumat kan...http://emas2duit.blogspot.com/p/faktor-naik-turun-harga-emas-dunia.html.boleh jugak melihat harga emas di Bank Negara di sini...http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=12&pg=141

ALAHAI...No comments:

Post a Comment

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

lalala