pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY
There was an error in this gadget

Sunday, December 4, 2011

BUANG DUIT DI BERJAYA TIMES SQUARE THEME PARK

Assalammualaikum semua pengunjung CITH...

entri yang lepas baru je CITH cakap pasal keluar duit kan...haha, memang keluar duit pun entri yang ni jugak.kali ni CITH "buang duit" kat Berjaya Times Square Theme Park.memandangkan Sakinah diberi cuti 1 hari daripada Permata Seni,CITH bawaklah dia bersuka ria dengan adiknya.yelah kalau tidak pukul 10.30 pergi,pukul 10 malam baru balik.kesian kan...

keluar rumah pukul 11,CITH naik teksi dari stesyen Putra Ampang Park = RM 7.00.tiket masuk theme park: dewasa RM 37.kanak-kanak RM 27.ni harga cuti sekolah.kalau tidak,RM 32 dan 22 sahaja.

CITH rasalah,theme park di sini lagi best dan seronok budak-budak yang level Sakinah dan Hakimi.memang dua beradik ni lebih enjoy berbanding di indoor park Genting.ada 8 jenis permainan yang kesemuanya boleh Sakinah dan Hakimi main di sini.taklah jadi pemerhati PBB macam di Genting tempohari...(ni Hakimi lah).lagi best bila tiket ni boleh digunakan banyak kali dalam satu hari.maknanya,kalau kita keluar,kita boleh masuk balik asalkan tag masih ada.yelah,berhenti sekejap untuk solat dan makan,lepas tu sambung balik.sampai tutup theme park ni pun tak apa.hihi...tutup pukul 10 malam.

ada dua level tempat permainan yang disediakan.level 7 adalah untuk yang sewaktu dengan Sakinah dan Hakimilah.sesuai dengan namanya Fantasy Garden.untuk famili yang macam CITH nak rasa naik sama,ada 3 permainan yang sesuai iaitu Crazy Bus,Botanic Drive dan Fantasy Trail.Fantasy Trail nilah yang Hakimi tak nak turun-turun sebab memang favourite chu..chu..tren...

satu lagi di level 5 iaitu Galaxy Station.emm...yang ini boleh dikatakan hanya sesuai untuk mereka yang tiada lemah jantung,kuat semangat dan sebagainya.sebab apa?CITH perhatikan semua yang naik ni terjerit-jerit,lagi satu semuanya kepala up side down! huhu...seriau jugak tu! awal-awal lagi CITH dan katakan TAK NAK...hihi...

selain puas main,jangan lupa ada kedai souvenir yang pastinya fridge magnetlah yang menjadi tumpuan.hihi...untuk solat,memang ada ruangan surau yang selesa disediakan.satu yang tak best,nak cari makan...penat jugak berjalan dalam Times Square ni.akhirnya baru ketemu Chicken Rice Shop...lepas makan sambung lagi main yang akhirnya CITH anak bernak balik jam 9 malam.

ALAHAI...

oklah,layan jelah gambar-gambar kami...

2 comments:

  1. fuh...sari suntuk ko kat situ yer...kelas gitewwww !!!

    ReplyDelete
  2. agh..tu lah,dlam diam tak sedar dh malam beb...yelah,lepas makan,solat masuk balik main...semua dkt2 situ je...tu yg tak sedor tu..

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali

lalala