pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY
Powered By Blogger

Friday, July 23, 2010

CARAMELISED SUGAR CAKE

salam Jumaat untuk semua.moga hari ini membawa seribu barakah.semalam tak sempat nak masuk entri kat blog ni.sibuk membakar kek,kawan ofis anak buahku oder 4 biji kek coklat moist,kek gula hangus dan dalam masa yang sama melayan baby kecikku,Hakimi.syukur,Allah permudahkan semuanya. yelah,budak kecik ni sukar nak ramal 'cuacanya'...kek ni orang kita panggil Kek Gula Hangus @ Caramelised Sugar Cake,tapi anakku Sakinah menggelarkannya kek rongga.logik jugak kan! sebab ia berongga-rongga di dalamnya.tak kisah lah,mana-mana pun boleh pakai asalkan kek yang sama...hihihi.


INGREDIENTS

2 cups of sugar-caramelizedkan
2 1/2 cups water
80g butter
1 cup of sweet condensed milk
2 teaspoons soda bicarbonate
1 teaspoons vanila essence
2 cups wheat flour
6 eggs

1.caramelise the sugar untill it boils and the colour become dark chocolate

2.then put water to cool it.

3.melt the butter.put aside

4.whip sugar,butter and milk together

5.put in the soda,vanilla essence and flour.mix together

6.break the eggs into the mixture one by one,while mixing

7.bake cake for 30-40 minits at 200 celcius



___________________________________________________________________________________
KEK COKLAT MOIST
packaging KEK COKLAT MOIST-sedia untuk ditempah



ALAHAI...

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

lalala