pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY
There was an error in this gadget

Wednesday, July 21, 2010

DAGING MASAK LOMAK REBUNG

hari ni masak nasi semula.kali ni versi daging masak dengan rebung pulak.ni pun kira stok rebung yang 'last' dalam simpanan...hihihi..lepas ni kalau nak makan rebung kena beli yang kat pasar tu pulak! mari kita tinjau resepinya.

Daging
Bawang putih dan merah,halia, cili padi-dikisar
Asam keping
Santan dan air secukupnya
Serai- dititik
Daun limau purut
Garam secukup rasa
Rebung

1.masukkan bahan kisar ke dalam periuk. Masukkan juga daging

2.masukkan sedikit air dan biarkan kedua bahan ini bercampur sebati

3.masukkan santan secukupnya,asam keping,daun limau purut dan garam
secukup rasa.

4.apabila lauk dah mendidih dan mengeluarkan minyak, baru masukkan
rebung.(rebung tadi terlebih dulu dicelur seketika dan perahkan
airnya)

5. masaklah sehingga daging empuk dan sedikit berminyak kuahnya.
siap untuk dihidangkan.mudah je kan! kita ni kalau dengar masak bersantan ni rasa macam leceh aje,tapi tak susah rupanya.hasilnya...emmm,sampai berbaulah tangan tu dek kerana penangan si rebung!



ALAHAI...

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali

lalala