pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY

Tuesday, July 12, 2011

MEMULAKAN HARI TANPA LAMPIN PAKAI BUANG


Assalammualaikum semua pengunjung CITH.

kalau kawan-kawan CITH sibuk nak berbaju raya baru,kusyen baru,langsir baru,CITH pulak sibuk nak mempersiapkan Hakimi berwajah baru! hihi...macam mana tu?

nilah,wajah baru tanpa lampin pakai buangnya.tulah target CITH menjelang raya tahun ni.sekarang Hakimi dah 2 tahun 2 bulan,rasanya sudah sampai masa untuk mendisplinkan dia ke bilik air.memang nampak kecik lagi tapi daripada segi mulut bercakap tu,dah banyak cakap dah dia.kalau tanya pun dia dah faham soalan.(foto oleh:GOOGLE.COM)

lepas mandi,CITH tak pakaikan dia lampin pakai buang.dia ambik pampers dia suruh pakai tapi CITH katakan pada dia; "bila nak pee,kita pergi toilet.no pampers".dia jawab; "toilet".(harapnya dia faham).lepas tu sekejap-sekejap CITH bawak dia ke toilet suruh pee tapi tak keluar pulak...aduh...

last-last sedang dia mencangkung main kereta dia, surr...dah keluar pulak...hahaha...tak pelah.hari pertama,cuba lagi.setakat hari ni dah 2 kali terkantoi.yelah pertama kali tanpa pampers,sudah tentu rasanya lain kan...bukan mudah nak berubah TAPI PASTI TAK MUSTAHIL!

kalian ada tips lain?boleh share dengan CITH.

ALAHAI...

2 comments:

  1. Tabahnya si mummy nak latih Hakimi.

    ReplyDelete
  2. harapnya gitulah kak.dh kita yg berkepit ngan dia 24 jam...kitalah yg kena ambik tanggungjwb tu.hihii

    ReplyDelete

Blog Archive

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali

lalala