pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY
There was an error in this gadget

Monday, July 4, 2011

SAGIL,GUNUNG LEDANG SELAGI ADA PELUANG BERSAMA

Assalammualaikum semua...

kali ni CITH ingin kongsikan entri berkenaan balik kampung hari tu.bagi CITH,selagi ada peluang haruslah diisi dengan sepenuhnya walaupun dalam ruang masa yang sangat terhad dan terbatas.maklumlah,CITH dah tak balik kampung sejak pakwe CITH dah kerja jauh ni.kalau tidak sebulan sekali memang dah wajib balik kampung.

Sabtu lepas,peluang yang ada tidak dilepaskan untuk bersama famili mertua.kami berkelah di Air Terjun Sagil,di bawah kaki Gunung Ledang,Johor.ini merupakan kali kedua CITH datang ke sini dalam tempoh 10 tahun.kalau dulu rasanya masuk tak bayar,sekarang sekali masuk dengan sebuah kereta kena bayar RM5.

pagi tu,bekalan nasi lemak menjadi menu utama bekal untuk berkelah di samping makanan ringan yang lain.perlu diingatkan,dari parking kereta,pengunjung kenalah berjalan kaki untuk ke tempat perkelahan.mana yang larat bolehlah mendaki jauh ke dalam sikit tetapi bagi rombongan CITH ni,memandangkan ada kanak-kanak bawah umur,barang lagi,maka kami berkelah di bawah sahaja.masa datang tu,kumpulan kami je,menjelang tengahari,ramai dah datang ke tempat kami.(santap nasi lemak...)sesekali kaki dibawa menyentuh air gunung...ooo memang sejuk...ni dua beradik ni tahu mandi kat swimming pool je kan,ni baru rasa macam mana mandi air sejuk pulak.sekejap je dah menggeletar.tapi nak jugak berendam...hihi...(puteri "GUNUNG LEDANG" turun bersiram...)layan ajelah gambar-gambar yang sempat dirakamkan.masing-masing sibuk nak berendam...camera tak de sapa yang nak handle.(5 big brothers)(dah nak balik...)(sempat stop by makan durian)ALAHAI...

4 comments:

  1. sy xpnah ke sini tpi msa latihan dlu, kmi slalu pggil longkang tu sagil heheheh.. sape wat salah kena gi rendam lam sagil

    ReplyDelete
  2. o ye? air cam sikit ek...tapi skrg ni dh ok kot.ipar kata klu dekat atas yg lagi cantik.entahlah CITH tak smapi lagi sna..,hihii

    ReplyDelete
  3. mmg sesekali lari drpd kebiasaan mmg best.tmbh2 bila ramai ahli rombongannya...

    ReplyDelete

Blog Archive

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali

lalala