pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY
There was an error in this gadget

Saturday, July 9, 2011

SABA RESTAURANT,MERAPATKAN KEMBALI DAN SELAMAT JALAN

Assalammualaikum semua kepada pengunjung yang datang ke CITH.

dah makan juadah tengahari?untuk meredakan keadaan semasa,CITH ingin kongsikan entri JJCM-apa lagi kalau tak pasal makan di tempat baru! hihi...ok malam tadi siri JJCM adalah di sebuah kedai Arab lagi...(mentang-mentang ada orang ni nak balik Arab...)iaitu SABA RESTAURANT di Jln Jelatek KL.terletak di barisan shop lot maka hiasanya sedikit terhad dan begitu juga ruang makannye juga terhad.kali ni siri JJCM CITH disertai oleh tetamu yang dijemput khas iaitu pasangan Khamal dan isterinya Nurulhuda beserta 2 orang anaknya.suaminya ni merupakan kawan kami dulu sewaktu belajar.kenapa malam tadi dikatakan malam merapatkan kembali dan selamat jalan? emmm....pasangan ni ditimpa sedikit masalah dalam rumahtangga mereka.maklumlah,hidup berumahtangga ada angin pasang,ada angin surutnya.jadinya,makan malam ini diharap dan didoakan agar mereka kembali seperti biasa.bagi CITH sekeluarga pulak,malam tadi merupakan dinner terakhir bersama pakwe CITH sebabnya,malam nanti dia dah nak "terbang" semula....huhu...tinggal kami CITH 3 beranak semula!

aduh...panjangnye menyimpang.oklah nak cerita makan pulak...hish..hish...malam tadi kami order:
nasi mandi kambing rm 30.00nasi ayam kabsa rm 15.00kebab ayam rm 15.00chicken chop rm 14.00(kedai Arab punya tak ada sos yang macam biasa tu.makan kering macam ni je...)
teh ais lemon (2) rm 8.00
nescafe ais rm 4.00
adani tea pot(ala-ala teh tarik) rm 8.00
_______________________________________________________
+ tax... = rm 110.20
_______________________________________________________
(budak kecik yang asyik nak berkepit dengan baba dia aje...lepas ni kena tinggal...)boleh dikatakan masakan Arab ni tak jauh mana pun bezanya.cuma gaya persembahan atau cara dihidang itu saja yang berbeza.rasanya? lebih kurang sama.tapi untuk nasi ayam kabsa tu,ayamnye memang nyata lembut sangat.agaknya ayam anak dara kot? hihi...

INFO:
SABA RESTAURANT
1-01 DATARAN JELATEK
JALAN JELATEK,KL

ALAHAI...

3 comments:

  1. Kalau ke Saba di Cyberjaya ni ada macam2 lagi menu yg best dan semua dalam menu list tu ada... ...kata pekerjanya, Saba di Jalan Jelatek tu menu yg kecik2 (biasa2) takde...entah ler...

    tp nasi kabsah tu mmg paberet my Jebat...dia dah tak makan nasi biryani johor, atau kat kedai mamak, sbb dah jatuh cinta dengan nasi kabsah

    ReplyDelete
  2. ye kut.aku ni tak biasa dtg cni walhal dkt beno dgn gmah.hihi...dok dgr korang lah aku ajak laki aku g.biasa aku gi kat ar rawsha tu.

    sib baik jebat jatuh cinta kt nasi kabsah tu jgn kt minah kabsah..hihiii

    ReplyDelete

Blog Archive

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali

lalala