pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY
There was an error in this gadget

Sunday, March 25, 2012

SEEFOOD UNTUK SEISI KELUARGA


Assalammulaikum semua pengunjung CITH...selamat berhujung minggu.

kalau dah 5 hari dipenuhi dengan aktiviti sekolah-pagi,sekolah agama,petang -sekolah kebangsaan,malam-kelas tambahan lah...mana ada masa free untuk bersuka ria.jadinya semalam lah hari kami bertiga keluar outing.kata orang-kasi chancelah untuk happy hour kan!

semalam,CITH bawaklah dua beradik ni ke KLCC menonton tayangan filem SEEFOOD.ni kira first time bagi Hakimi masuk ke panggung wayang.cuak juga dalam hati kot-kot kang dia nangis ke apa ke...mujur semua ok.walaupun pada awal tu,dia dah ajak balik sebab keadaan dalam panggung wayang yang gelap.hihi...

tapi bila dah start je citer,dah ok semua.apa taknya pergi panggung macam nak berkelah kan...ada stok makan!

filem SEEFOOD-sebuah kisah sesuai untuk tontonan seisi keluarga.kalau dibaca reviewnya di blog-blog memang adalah yang pro dan kontranya.tapi CITH ambik pendekatan yang mudah-filem ini memang sesuai untuk semua.apatah lagi untuk tontonan anak-anak kecil kita.filem berkisar bagaimana hidupan laut pun mempunyai hati dan perasaan yang suci murni dalam perhubungan persahabatan.satu nilai yang sangat baik.sampai hari ni,Hakimi CITH masih teringat watak ikan jerung-Julius menyelamatkan kawannya Pup.dia cakap;
"sian pish small kena tangkap dengan abang tu.abang tu not good.sian pish...pastu Julius datang tolong kan ma..."

nampaknya,dia faham jalan cerita ni.betulah,kalau betul caranya kita sogokkan pada anak-anak,maka betullah penerimaan mereka.tapi sayangnya,amat kurang cerita yang sesuai ditonton oleh seisi keluarga.banyaknya cerita yang "lebih over".

kepada yang belum menonton filem ni,pergilah menontonnya.pastinya tertarik dengan animasi di dalam laut dan sekaligus mesej cerita ini.

ALAHAI...

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali

lalala