pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY
Powered By Blogger

Sunday, May 30, 2010

PUMPKIN- kuih kesui@kasui


kuih kesui@kasui ..entah macam-macam panggilan... aku pulak biasa panggil
kesui. normally kuih kesui ni tak de apa-apa perisa kan?...tapi yang ini pulak, kita tambah perisanya dengan pumpkin@labu.
kuih ni kita tak perlu lagi nak makan dengan kelapa, makan gitu jer. ni cara2nyer...

INGREDIENTS

(A)
1 tbs dry yeast
1 tbs sugar
2 tbs flour
60 ml water

(B)
200gm pumpkin- boil and mashed/blend)
200ml coconut milk
300gm flour
180gm sugar
2 tbs baking powder
1 no eggs
* small plastic cup

1. combine A and mix together. put aside for 30 minit.
2. combine B and mix together and put aside for 10 minit.
3. combine A to B and pour into small plastic cup.
4. boil the water in the pot, when the water is boiling, then put the kuih
in for 20-30 minit.leave the kuih until they cool then kuih ready to serve!

ALAHAI...

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

lalala