pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY

Friday, February 17, 2012

NILAI DUIT BERUBAH IKUT TEMPAT

Assalammualaikum semua pengunjung CITH...

perasan tak semakin hari nilai duit semakin mengecil.kalau dulu RM50 bawak ke pasar tani dapatlah stok untuk seminggu,tapi sekarang mampu untuk 2@3 hari saja.ni bagi famili kecik macam CITH.kalau famili besar mungkin lagi jauh bezanya kan...

petang tadi CITH ke KLCC dek kerana bujang kecik ni sibuk nak naik tren.saja buang-buang masa...sambil tu bawaklah si kecik ni minum di La Cucur.banyak-banyak kuih yang ada,ni kuih yang berkenan dek hati dia.KARIPAP.mula tu beli satu,agaknya sedap beli lagi.tengok bil? emmm...besar ni punya saiz = RM1.00!

tengok kan harga di tempat yang "bernama" ini.kalau kat tepi-tepi jalan tu,kuih macam ni masih lagi dapat 40 sen sebiji.emm...tapi yang herannya memang ramai orang kita yang mampu untuk berbelanja di sini.bukan setakat duduk-duduk minum saja tapi siap makan yang betul-betul pun ada.satu yang tak bagusnya,ramai yang bertali leher(gamaknya masih bekerja) berada lama di sini.terfikir jugak; "ni tuang kerja ke apa?...."

ALAHAI...

2 comments:

  1. mak wardah: ye la,ada nama,ada rupa dan ada harga yg patut dibayar

    ReplyDelete

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali

lalala