pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY

Thursday, February 9, 2012

UPDATE BONUS LUTH 2011

Assalammualaikum semua pengunjung CITH...

panasnya di luar...huhu.CITH baru saja balik dari meng'update' buku akaun Tabung Haji(LUTH) di Bank Islam yang berdekatan di sini.kalian yang ada akaun ni dah buat yang sama ke? selalunya bila musim meng'update' ASB rasanya ramai yang agak bisingkan...tapi yang satu ini publisitinya akan perlahan sedikit.maklumlah ASB tu selalunya memang awal tahun.pastinya memang ditunggu-tunggu untuk kegunaan sesi persekolahan baru.

untuk tahun ini,LUTH telah mengumumkan bonus kepada penyimpannya sebanyak 6% iaitu peningkatan sebanyak 0.5% berbanding tahun lepas.jumlah ini terlebih dahulu telah mengambil kira penolakkan zakat simpanan iaitu sebanyak 2.5%.

kalau diambil kira kadar ini,ia sememangnya tidak jauh bezanya dengan simpanan di ASB.lihat kadar dividen dan bonus ASB tahun 2011:
sebelum tolak zakat: dividen 7.65% bonus 1.15% = 8.8%.
setelah ditolak zakat 2.5% = 6.3%

nampaknya dari tahun ke setahun,LUTH juga berusaha membawa pulangan yang kompetitif kepada pendepositnya.sedikit sebanyak merubah persepsi orang ramai yang mengatakan simpan di LUTH hanya semata-mata nak pergi buat haji.itu memanglah salah satu tujuan LUTH diwujudkan tetapi dalam masa yang sama ia juga merupakan salah satu ruang dan peluang pelaburan yang boleh kita buat untuk masa hadapan.peluang yang bagus tidak seharusnya dipandang sebelah mata...

ALAHAI...

2 comments:

  1. Header baru?
    BAru updet , tapi masa tu belum keluar bonus lagi.

    ReplyDelete
  2. tengok tajuk teringat nabi luth

    ReplyDelete

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali

lalala