pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY
There was an error in this gadget

Wednesday, April 4, 2012

AKU KENA PRAKTIS DAN PRAKTIS LAGI

Assalammualaikum semua pengunjung CITH...

baru ni nak menulis di sini.pagi sibuk dengan anak,tengahari sibuk dengan projek color-color dan petang sibuk dengan projek men'google' tempat nak bercuti! huhu...

orang kata,kalau tangan seseorang tu 'sejuk' maknanya orang tu apa je yang yang ditanamnya,memang menjadi.lagi satu tangan "berseni". buat apa je,nampak cantik waima yang dibuat tu alahai...biasa-biasa dek mata kita.tapi kalau kita yang buat...emmmm sure jadi lain.

macam tu lah CITH ni.hari ni dah masuk dua kali tangan ni membuat projek color-color.apa tu? ni lah projek apam polkodot.orang dah banyak yang dapat PHD/MASTER, CITH ni baru nak ambik sijil membuatnya.hihi...orang dah ke bulan,kita ni baru nak terhengeh-hengeh nak masuk class.

percubaan pertama hari tu,emmm...naik jemu CITH nak siapkan.apa taknya,3 biji telur sekali guna.banyak lah pulak dapatnya.naik jenuh nak perabis buatnya.lepas tu pulak,asistant CITH ni memang nak buat je apa yang CITH buat.lagi lah tak boleh duduk dapur lama-lama.

keputusan: rupa ada (walaupun tak de dot-dotnya),tapi rasa tawar sikit dan agak keras.dah sejuk lagi keras.emmm...kira gagal lah tu kan!

kata sifu CITH-CENDANA KASIH try buat dengan sebiji telur pulak.so tak lah jemu sangat kan.so, hari ni CITH try buat dengan sebiji telur dan bubuh inti kaya di dalamnya.

keputusan: rasa manis ada,lembut testurnya TAPI rupa pulak tak gebu! huhu...masih gagal lagi.memang kena praktis lagi dan lagi sampai menepati piawai sifu CITH.tapi bangga jugak tu,sebab kali ni punya dah dapat skill lembut tu.kalau lama terdiam pun,dia masih lembut lagi.

memang nampak macam senangkan,tapi rumit juga nak membuat benda yang kecik ni.memang kena sabar banyak.tabik springlah CITH kat sifu CITH ni.belajar ni bukan nak potong busines dia...hihi..tapi untuk suka-suka kat anak-anak.

sekolah Sakinah selalu je buat makan-makan.rasanya kalau buat yang macam ni senang "laku".tu lah target CITH,harap boleh dapat "master" lah menjelang bulan 5 nanti.banyak kan hari istimewa bulan tu...bolehlah CITH bawakkan yang ini tapi mungkin namanya APAM CARAKU? haha...

ALAHAI...

2 comments:

  1. lupa la nk cakap, ko guna acuan apa ek?? weiii...ko pegi kedai, beli acuan lompang yang warna merah tu..kan lagi senang... lagi satu, panaskan kukusan dulu sblm masuk kuih tu...

    takpe, cuba lagi sampai pandai (dapat PHD) kalau nk bisnes pun takpe... rezeki dibumi Allah ini luas... so pandai2 la kita nk cari rezeki tu kan...hehehe... biarlah diorang ada PHD in publishing, PR, dll.... kita PHD in cooking (walaupun kita ada degree media...) hahaha...

    ReplyDelete
  2. mah,aku pakai acuan kuih lompang tu lah.dah,aku siap beli pun yangbekas merah tu.kukus pun dah panaskan dulu...emm pae lagi yg kureng ni kan?

    hahaha...i like ur statement ! yelah biolah kita ni PHD in cooking pulak ye.aku ni sejak laki jauh,skil masak ni ada kureng dah.tunggu sok di balik,kena kasi asah semula ni..hihi...

    skrg ni takde pun nk biznyer...buatnya hari ni jadi,esk tak jadi abis aku kena bambu ngan customer! kuang...kuang...

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali

lalala