pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY
There was an error in this gadget

Monday, May 31, 2010

IKAN CENCARU BAKAR bersama AIR ASAM Pehhh...


menu Isnin-permulaan hari. sesuai dengan cuaca sejuk petang nie maka sesuai sangat dengan menu hari ini- ikan cencaru bakar bersama air asam. yg pehh...nye kerana cili padi tu...hilang rasa sejuk badan!
BAHAN-BAHAN

ikan cencaru@ikan jaket
cili padi-ikut suka banyak mana
belacan Melaka-boleh jugak belacan lain
tomato dipotong dadu
gula
air asam jawa
kicap
bawang besar dipotong dadu

1. gaulkan ikan dengan sedikit garam dan bakar
2. untuk air asam- tumbuk@kisar cili padi dengan belacan,gula
(kalau aku, lebih suka tumbuk lagi...kampung style)
masukkan air asam jawa (pastikan guna air masak ye!),
bawang merah yang telah dipotong dadu- pecah2kan sedikit,
tomato dan kicap. kalau nak cair, tambahkan sedikit air masak.
dah pun siap...

ALAHAI...

2 comments:

  1. wei..asyik promosikan belacan melaka jer..bila plak nk tayang cincalok?? hehehe

    ReplyDelete
  2. haha...belacan lain boleh gak...tp mmg yang ni jer yg ada kt aisbox aku...
    cencaluk tak masuk rmh aku- aku gatal ler...

    ReplyDelete

Blog Archive

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali

lalala