pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY

Friday, August 26, 2011

LIMA PERKARA YANG SEMUA MAHUKANNYA TAPI KENA BUAT

Assalammualaikum semua pengunjung CITH...

salam Jumaat,Jumaat yang terakhir dalam bulan Ramadan untuk tahun ini.mudah-mudahan Allah limpahkan kebaikan dan keselamatan untuk kita semua tidak kira mana tempat kita berada.

sedikit perkongsiaan menarik yang CITH dapat dalam email CITH pagi ini yang CITH ingin share kepada semua.apa dia?lima perkara semua kita mahukannya dan kita usaha untuk mendapatkannya:-(terima kasih Wan Nazifah)

1: Wajah yang cantik – solat subuh

2: Duit yang banyak – solat zohor

3: Kesihatan yang baik – solat asar

4: Anak-anak yang cerdik dan berjaya macam kita – solat maghrib

5: Tidur yang nyenyak tanpa ganguan – solat isyak

untuk mendapatkan itu semua hanya menuntut pengorbanan masa kita selama 15 minit setiap hari.berbanding perkara lain yang terlalu banyak ingin dikorbankan...

Kata Nabi Muhammad S.A.W; siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezki yang berkat dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak2 yg bermanfaat dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak . ( Sampaikanlah daripada nabi saw itu walaupun satu ayat )

ALAHAI...

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali

lalala