pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY
There was an error in this gadget

Monday, February 21, 2011

BERINGAT SEBELUM KENA

Assalammualaikum semua...

ketemu kita dalam entri kali ni.macam biasa,hari Isnin mulalah rutin seperti biasa.dah berehat 2 hari di hujung minggu,harapnya lebih bertenaga untuk meneruskan hari-hari mendatang.hihi...

oklah,satu info yang hendak dikongsi bersama dengan kalian semua untuk peringatan kita khusunya yang memandu kenderaan.

BERHATI-HATI PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA
(by Bomba Selangor on Wednesday, February 16, 2011 at 8:31am.terima kasih Khalsom Samad)

salah satu teknik terbaru mencuri kereta ialah dengan cara begini:
sewaktu kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kereta dan masuk ke dalamnya seterusnya kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

masa inilah kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yang melekat ditengah-tengah cermin belakang menghalang pandangan kita.. jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

bila kita sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk ke dalam kereta dan memecut pergi.dia mungkin akan merempuh kita dengan laju semasa mereka melarikan kereta kita.

khususnya kepada kaum hawa,perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci-kunci kita. rumah kita dan kesemua identiti kita telah diperolehi oleh penjenayah!

JADI jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita atau pun di hadapan, teruskan memandu. tanggalkan kertas itu kemudian jika tidak terlalu menghalang pandangan atau berhenti di tempat yang terbuka.

AKU? penjenayah memang seorang yang kreatif dalam misi dan visinya,moga kita dijauhkan daripada semua yang tidak baik.amin...

ALAHAI...

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali

lalala