pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY
There was an error in this gadget

Friday, February 25, 2011

PERKESO-FAEDAH PENGURUSAN JENAZAH

Assalammualaikum semua...salam Jumaat,moga mendapat keberkatan kita semua hari ini.

satu info yang nak dikongsi bersama ialah tentang PERKESO atau orang kita sebut SOCSO-Pertubuhan Keselamatan Sosial.kalau yang bekerja swasta pastinya dah biasa dengan nama ni.

salah satu benefit PENCARUM yang mungkin ada antara kita yang tak tau, atau tidak perasan atau tidak diberitahu ialah tentang FAEDAH PENGURUSAN JENAZAH/MAYAT.

Faedah akan dibayar (boleh dituntut) dari PERKESO sekiranya pencarum meninggal dunia akibat sebarang sebab.Pembayaran faedah akan dibayar kepada waris atau pihak yang menanggung perbelanjaan pengkebumian. Amaun yang diberi adalah sebanyak RM 1500 atau kos sebenar pengkebumian (yang mana lebih rendah) berdasarkan resit yang dikemukakan.

pembayarannya adalah secara tunai dan boleh dapat cash pada hari yang sama dengan syarat mengemukakan surat kematian@surat pengkebumian yang sah.(janganlah nak main tipu-tipu pulak kan...)
(sumber:pengalaman seorang saudara yang kematian suaminya baru-baru ini)

ALAHAI...

2 comments:

  1. thank for the info..banyak jugak RM 1500 tu

    ReplyDelete
  2. sma2.yelah sapa nak kasi kan byk tu...byk benda blh buat dgn duit tu

    ReplyDelete

Blog Archive

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali

lalala