pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY

Sunday, September 11, 2011

MAT SABU DAN MAT INDERA JADI POPULAR (1)

Assalammulaikum semua pengunjung CITH...

kita bicara pasal sedikit pasal cuaca politik kita dewasa ini.apa taknya,hari-hari dalam akhbar tak ada dah cerita lain.asyiknya pasal dua orang MAT ini.satu yang masih hidup dan satu lagi yang dah jadi arwah punya lama dulu...

MAT SABU DAN MAT INDERA.dua nama tiba-tiba menjadi hot dan popular sehingga ranking pencariaannya menerusi encik GOOGLE mencapai rating tinggi.apa taknya,pembacaan menerusi akhbar sudah dianggap tidak relevan dalam situasi hari ini sebaliknya media altenatif dilihat lebih terarah.

apabila Mat Indera yang dilabelkan sebagai komunis dan petualang bangsa oleh kerajaan tetapi diangkat sebagai hero oleh Mat Sabu (pembangkang),nah tiba-tiba ia menjadi satu isu yang BESAR.gegak gempita seketika cuaca politik Malaysia-Tanahairku! maka semua pihak menunding jari menyalahkan Mat yang satu ini.pencarian terhadap Mat Indera menjadi bualan kembali untuk melihat cakap siapa yang betul,cakap siapa yang salah.

apabila Mat Sabu, yang juga Timbalan Presiden PAS, semasa berceramah di Tasek Gelugor di Georgetown pada 21 Ogos lalu didakwa mengeluarkan kenyataan bahawa pengganas komunis yang menyerang dan membunuh 25 anggota polis dan keluarga mereka dalam tragedi Bukit Kepong adalah hero sebenar dalam perjuangan kemerdekaan negara.Mat Indera pulak diangkat sebagai hero perjuangan dan sanggup pulak menghina pejuang kemerdekaan lain seperti Tuanku dan Dato Onn.semuanya tiba-tiba memberi warna dalam politik negara kita.

hari ini,memang ramai pihak bersuara itu dan ini.sama ada mereka itu adalah orang yang sesuai untuk bicara hal ini atau tidak,sama ada mereka itu ada ilmu atau tidak,sama ada mereka itu tahu atau tidak atau pun siapakah mereka itu,semuanya sibuk bercakap pasal dua orang MAT ini.

CITH:pernah belajar Sejarah,pernah mengajar Sejarah dan sekarang mencari bahan sejarah untuk melengkapkan ilmu yang ada.akan bersambung bahagian yang seterusnya.
*foto oleh:GOOGLE.COM

ALAHAI...

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali

lalala