pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY

Thursday, January 13, 2011

BERTUAH-HABUAN SEBAGAI SEMANGAT!

Assalammualaikum semua...

"tuah ayam nampak di kaki,tuah manusia tak ada manusia yang tahu" begitulah perumpamaan yang sesuai untuk diberikan kepada seramai 25 orang pemain dan jurulatih skuad bola sepak kebangsaan kita.
(SUMBER: KOSMO 13/1/2011)

PERDANA Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan pemberian insentif saham amanah serta wang tunai berjumlah RM65,000 setiap seorang kepada 25 pemain dan jurulatih skuad bola sepak kebangsaan yang menjuarai Piala Suzuki AFF pada bulan lepas.

“Setiap pemain dan jurulatih diberikan unit Amanah Saham Wawasan 2020 berjumlah RM50,000 yang bagaimanapun tidak boleh dikeluarkan sehingga tempoh 10 tahun,” kata Perdana Menteri ketika meraikan skuad itu di kediaman rasminya, Seri Perdana di Putrajaya semalam.

Pada majlis yang turut dihadiri Tengku Mahkota Pahang, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah dan menteri-menteri Kabinet itu, Najib berkata, imbuhan wang tunai RM10,000 adalah daripada kerajaan dan RM5,000 lagi melalui Skim Hadiah Kemenangan Sukan (Shakam) Majlis Sukan Negara (MSN).

Katanya, Kementerian Belia dan Sukan (KBS) akan memperuntukkan RM500,000 kepada Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) untuk menaik taraf kemudahan gimnasium dan membina bilik sauna di Wisma FAM di Kelana Jaya bagi kemudahan pemain.

AKU? memanglah nilai duit sekadar dah semakin mengecil berbanding dahulu,tapi bagi akulah jangan dek kerana habuan yang besar ini membuatkan pasukan kita lupa diri,yelah orang kata macam tidur atas duit! sebaliknya,habuan ini harus dibalas dengan semangat yasng tinggi dan mutu permainan dipertingkatkan lagi.kalau dengan itu,orang tak kata,rakyat tak marah,peminat tak kecewa.

TETAPI, kalau habuan ini akan menyebabkan sebaliknya,maka itu aku rasaPALING TIDAK WAJAR SEKALI!!

ALAHAI...

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali

lalala