pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY

Monday, January 10, 2011

UCAPAN MAAF YANG MAHAL

pernah bertemu orang yang sukar nak lafazkan maaf?biasanya antara perempuan dan lelaki siapa yang sukar nak lafaz maaf? kenapa cakap pasal maaf hari ni?nilah gara-gara isu isteri ditetak oleh madunya.

entahlah,kadang-kadang kita ni sukar nak menilai orang lain.mungkin selama ini kita dah percaya pada orang,dah berikan hati pada orang atau sebagainya,tup-tup bila sesuatu hal,kita pulak menjadi mangsanya.

dalam keadaan yang sudah berlaku itu(situasi isteri ditetak madu),di mana peranan suami dan madu itu sendiri.kalau suami:adakah membiarkan berlaku? menyebelahi isteri kedua,lantaran sayang yang menebal? atau apa?mahu meminta maaf mewakili isteri tadi? rasanya....sukar sekali.madu pulak? nak kata apa? maaf? pun rasanya tidak.

M A A F satu perkataan pendek yang keramat, yang terlalu mahal untuk lidah melafazkannya.entahlah, manusia ini hatinya berbeza-beza biarpun miliki warna rambut yang sama.

ALAHAI...

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali

lalala