pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY

Thursday, January 20, 2011

CERITA CHICKEN WING

Assalammualaikum semua...

seronok cuti hari ni ye,tapi esok kene masuk 'ofis' balik...ni lah kalau cuti di tengah-tengah minggu,syoknya 1 hari je.oklah tu kan!

tengahari tadi aku sefamili makan di luar.ni memang,bila cuti je gantung piuk lah!dalam menu tu,Sakinah sibuk sangat nak makan chicken wing.nak tahu harganya? mak datuk! 5 ketul RM18.00. tak ke terperanjat beruk dibuatnya?NO..NO..NO...

"tak payah,order lain je.balik ni kita beli chicken wing.mama marinatekan.boleh makan puas-puas."

apa taknya,tak masuk akal tu.RM18 tu dah dapat sekor ayam, ni dapat 5 ketul je.dah tu pulak bahagian kepak yang betul-betul hujung tu! memang tak berbaloi langsung.

ni ha,balik ni pakweku ke GiANT.beli 10 ketul bahagian kepak.harganya baru RM10.30. bila dah dipotong,dapat 20 ketul.aku marinate dengan garam,serbuk kunyit,serbuk kari ayam,cili giling dan madu.

hasilnya; nilah dia.boleh siap simpan lagi dalam fridge.moral of the story:BUAT SENDIRI LEBIH BERBALOI (ni kalau kos buat sendiri lebih murah)

ALAHAI...

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali

lalala