pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY
There was an error in this gadget

Friday, January 28, 2011

BILA ORANG DICARI TIADA RASA

Assalammualaikum semua...

tiba-tiba hati ini dipagut sedih dan sebak.sedih pun ada.apa taknya dah lama aku menjejaki seorang sahabat ini di FB,namun hampa.baru sebulan lepas aku terjumpa kakaknya di FB lantas kutanyakan tentang sahabatku ini.kata kakaknya,sahabatku itu tiada FB,yang ada suaminya.

maka atas dasar dan niat ingin bertemu kembali,aku pun menghantar message,no telefon dan gambar masa sekolah dulu padanya supaya dia boleh flash back persahabatan kami.jawapannya juga tiada.

hari ni sekali lagi aku cuba menjejaki dia kerana esok kami daripada kawan-kawan dari darjah 3 dulu nak jumpa di kampung dan kebetulan dia memang tinggal di kampung rasanya patut sangat aku mencarinya.

aku menghantar message kepada kakaknya sekali lagi dan kakaknya memberikan aku no telefon suami sahabatku itu.

aku gagahi untuk mendail no tersebut dengan harapan dapatlah aku berhubung kembali dengan sahabat yang sudah 23 tahun tidak berjumpa.

bila dapat bercakap dengan suaminya,dia suruh pulak aku telefon no ofis wife dia(sahabat aku tadi).aku pun telefon:
"assalammualaikum.boleh saya bercakap dengan....."
" ya saya bercakap"
" ni akulah....kenal lagi tak?aku ada hantar message kat FB hubby ko,dekat kakak
ko pun"
" o ye lah.kenal...(hambar,tawar,kelatnya nadanya...tiada langsung rasa
teruja,terkejut...)
"ni susah payah aku cari ko,esok kalau free meh lah jumpa kawan-kawan
lama...dah lama sangat tak jumpa kan."
" tengoklah.aku sibuk..."(nada yang begitu negatif...)

aku pun terus menamatkan perbualan dengan memberikan lokasi pertemuan kami esok.terpulanglah kepada dia samaada punya hati untuk bertemu kawan-kawanya yang lain atau tidak.apa yang penting,aku dah berjaya menjejakinya.nampaknya aku saja yang terhegeh-hegeh mencari dia tapi dia langsung tak punya rasa?

AKU? sedihnya...

ALAHAI...

3 comments:

  1. Dia dh kaya kot..sbb tu belagak beno..sabolah Pet..perangai manusia ni kita tak boleh nk jangka..

    Sbb tu aku kalo orang tak tego, aku malas nk tegor orang..takut jadi macam ni ler..

    Apapun, biarlah dia dengan dunianyer..

    ReplyDelete
  2. macam dpt rasa jer..sabau jer lah manusia berubah!

    ReplyDelete
  3. MAH/BEE: yelah,org dah berubah skrg ni.anyway, aku tak apa2.cuma aku lepas geram sikit.aku ada ko,B.akak ada kamu!

    ReplyDelete

Blog Archive

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali

lalala