pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY
There was an error in this gadget

Thursday, June 17, 2010

PULUT bersama SERAWA DURIAN


Dah lama teringin nak makan pulut dengan kuah serawa ni...tapi tak da kawan nak lawan.ni ha,ada pulak anak buah ku datang,maka ada sebablah aku membuatnya. Ni bahan-bahannya.sambil masak pun boleh buat.orang kata 2 in 1

BAHAN-BAHAN
Pulut-direndam kira-kira 3 jam
Sedikit garam
Santan
Daun pandan
Durian
Gula merah
Air


1. Kukus dahulu pulut dalam 30 minit.
Campakkan sehelai daun pandan-biar wangi.

2.Selepas itu digaul bersama separuh santan yang ada dengan sedikit garam.
kukus sekali lagi kira-kira 5-10minit.

3. Angkat dan sejukkan.

4. Untuk kuah serawa durian, masukkan gula merah,santan
dan durian di dalam sebuah periuk dan masakkan. Jika masih
tidak cukup manis,boleh tambah gula putih sedikit.jangan banyak
yer....bubuhkan sehelai daun pandan.bila dah pekat,isi durian
pun dah tertanggal dari bijinya, itu tanda dah pun boleh diangkat.
siap untuk dihidang

ALAHAI...

No comments:

Post a Comment

Blog Archive

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali

lalala