pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY
There was an error in this gadget

Thursday, June 17, 2010

STRAWBERI COKLAT



nilah hajat yang disimpan nak makan.teringat kat cinta Siti Nurhaliza dengan Dato K dapat hadiah strawberi bersalut coklat!hihi...aku tak lah dapat dari pakwe ni...tapi dapatlah dibawa ke tempat tanam strawberi...hahaha..adil lah tu kiranya...

masa di sana, sebelum tu aku dah memang dah siap bawak cooking chocolate.memang orang kata nak buat sangat!rupanya sekarang ni kalau kita makan di mana-mana kebun strawberi pun sudah diberikan set buahnya dan coklat sekali! ni sah sebab kes CT!...

dengan hanya berbekalkan cooking chocolate sahaja tanpa butter dan susu cair,aku cuma 'double boiler' yang ringkas sahaja.cepat beku.agaknya cuaca yang sejuk,memungkinkan coklat cepat betul membeku!nilah rupanya...tak habis di sini, aku sambung buat lagi bila dah sampai di rumah.kata iparku,Fiza;memang sedap kak!

bila dah sampai rumah,aku adjust sedikit cooking chocolate tu.biasanya aku tambahkan sedikit butter dan sedikit susu supaya nampak lebih berminyak dan berkrim! yumm...dapat pula buah yang dibawa sudah pun masak ranum macam ni...memang jatuh cinta...memang cair dibuatnya!!! jadi kalau rasa nak marah-marah tu makanlah strawberi bercoklat...kalau nak pujuk hati isteri pun boleh buat macam ni...ye ker? kalau aku? emmm...tak nak dah...aku dah jemu!!!



ALAHAI...

1 comment:

  1. kat mane n brape no.tel nk order starawberi coklat ni eh..kalo tawu tlg email kn kt rainbow_pelangi24@yahoo.com

    ReplyDelete

Blog Archive

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali

lalala