pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY
There was an error in this gadget

Wednesday, March 2, 2011

10 TAHUN SUDAH KAMI BERSAMA, MOGA TERUS BERSAMA

Assalammualaikum semua...

maghrib hari ni genaplah usia perkahwinan kami 10 tahun.masih muda lagi berbanding kalian di luar sana yang sudah mencapai tahap jubli perak,emas,intan dan sebagainya.'sedangkan lidah lagi tergigit,inikan pulak suami isteri...' lirik lagu arwah P.Ramlee yang pastinya menggambarkan satu realiti yang memang benar berlaku dalam hidup berumah tangga.

biasalah,kadang kala antara kami terasa hati,kecik hati,ambil hati dan segala yang bersangkutanlah dengan hati tu...adalah pemanis,masin dan tawarnya dalam hidup bersama ni.

tapi rasanya akulah yang selalu sensitifnya.orang lelaki ni mana nak tunjuk perasaan dia kan..kang kata tak 'macho' pulak!.sebab aku mendapat suami yang tak berapa suka mengingat tarikh-tarikh special ni,biasanya aku dengan cara selamba akulah yang akan buat promo sebulan sebelum lagi.macam promo rancangan kat tv tu.macam tulah aku jugak.selalu aku jadi reminder dia untuk tarikh birthday ke, apa ke.buat tak malu je.tidaknya dia lupa.

tapi dari sudut yang lain,aku sangat menghargai dia.aku tahu yang dia ambil penting tentang aku.terutamanya keperluan aku selain makanan.dia tahu aku alah dengan seafood,jadi dia rela tak makan sama depan aku, rela carikan aku yang betul-betul fresh.al hamdulillah.dia telah mencukupkan aku dari apa yang aku tiada.apa lagi yang aku nakkan? kat rumah ni pun hampir sebahagian kerja,dia yang buat.bila dia jauh ni,alamat aku kena buat semua itu...

AKU?apa lagi yang aku nak? syukur ada anak-anak,suami dan cukup semuanya.al hamdulillah moga ikatan cinta dan kasih sayang akan membawa kepada pertemuan kami di akhirat kelak.ibarat kata satu lagu ni...(lupa pulak) 'ku nantimu di pintu syurga...' amin...hadiah? aku berjaya menghadiahkan diri sendiri dengan kejayaan aku ke menara LUTH sendiri tengahari tadi!belum pernah aku masuk parking ni,nilah first time.adoh...berpinar kepala aku memusingnye...

ALAHAI...

2 comments:

Blog Archive

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali

lalala