pihak penaja

DI SINI KITA BICARA

SELAMAT DATANG KE CITH. AKU HANYA ORANG BIASA.MENULIS SEKADAR BIASA-BIASA.LUAHAN SUARA DARI DAPUR SEORANG SURI, CETUSAN DARI HATI, PANDANGAN DARI MATA UNTUK DIARI SEHARIANKU.

FOLLOWERS SAYA

LOVE

LOVE: THE MOST POWERFUL ENERGY
There was an error in this gadget

Thursday, March 24, 2011

PISANG TANDUK DENGAN SAMBAL KICAP

Assalammualaikum semua...

cuaca yang sejuk-sejuk ni memang mendorong kepada 2 aktiviti sama ada tidur atau makan atau kedua-duanya sekali.hihii...

petang ni,kunyah-kunyahku 2 beranak ialah PISANG TANDUK GORENG DENGAN SAMBAL KICAP.pisang ni betul-betul aku beli sebiji je dengan harga RM2.yelah,cukuplah makan untuk 2 beranak.ni pun goreng separuh je,separuh lagi nak goreng malam nanti.sebut pasal sambal kicap ni,selalunya orang sebelah Johor yang selalu makan macam ni.entahlah,aku dulu pun tak biasa,tapi bila dah berkahwin mertua selalu buat macam ni.pakweku pun suka.tiap kali kalau goreng pisang je,memang ada sambal kicap.(teringat pulak dekat pakweku...hihii)

sambal kicap ni senang je.ni kalau ikut aku sorang makan:
cili padi sikit(ikut suka),
seulas bawang putih
sedikit gula
- ditumbuk bersama tak pun kalau "rajin" guna belakang sudu,pecah-pecahkan je.
- lepas tu campur dengan sedikit kicap.kacau.dah siap.cicahlah pisang tadi atau apa je yang goreng-keledek,sukun...dengan sambal kicap ni.

*selamat minum petang untuk semua

ALAHAI...

3 comments:

  1. aarr... sedap klu cicah sambal kicap tu... :)

    ReplyDelete
  2. perrgghhhhh...sedapnya cicah kicap :)

    ReplyDelete

Blog Archive

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget

CINTA

LUAHAN CINTA DI AWAL PERKAHWINAN TIDAK CUKUP,CINTA PERLU DIBAJA DAN DISIRAM AGAR KEKAL MEKAR DAN BERKEMBANG.CINTA BOLEH ADA DAN BOLEH KEMBALI TIADA JIKA TIDAK DIBAJA.CINTA PERLU DILUAH BUKAN DIPENDAM DIAM-suzana ghazali

lalala